Pomerančová granita recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

450 ml voda
1 ks pomeranč
120 g cukr krupice
1 lžíce pomerančová kůra
230 ml pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme cukr a za občasného promíchání uvedeme do varu. Vmícháme čerstvou pomerančovou šťávu i kůru. Horkou šťávu necháme vychladnout, přelijeme do misky, zavíčkujeme a uložíme na 4 hodiny do mrazáku

  2. Pak zmrzlou šťávu vyklopíme a nožem nahrubo nakrájíme. Kousky dáme do mixéru a lehce promixujeme

  3. Pomerančovou granitou naplníme vychlazené sklenice, doplníme plátky pomeranče a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!