Stroganov recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo 1 ks cibule 1 ks rajče 1 lžíce kečup 1 kelímek smetana na šlehání 250 ml vývar masový pepř hladká mouka 1 lžíce sojová omáčka 2 ks kyselá okurka 1 lžíce citronová šťáva 1 konzerva sterilované žampiony 600 g hovězí svíčková 200 ml šampaňské 1 lžička hořčíce
Postup Stroganov
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji maso zprudka opečeme. Osolíme, opepříme. Přidáme šampaňské nebo bílé víno, jakmile se vyvaří, zakápneme sojovou omáčkou
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Na druhé pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme zásmažku. Zalijeme silným vývarem, přidáme hořčici, citronovou šťávu a kečup. Chvíli povaříme. Poté vlijeme smetanu ke šlehání, nakrájené žampiony a rajče a jako poslední na tenké nudličky nakrájenou kyselou okurku. Podle potřeby osolíme, opepříme. Do připravené omáčky vložíme maso
Stroganov podáváme s rýží nebo opečenými brambory.