Stroganov recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
1 ks cibule
1 ks rajče
1 lžíce kečup
1 kelímek smetana na šlehání
250 ml vývar masový
pepř
hladká mouka
1 lžíce sojová omáčka
2 ks kyselá okurka
1 lžíce citronová šťáva
1 konzerva sterilované žampiony
600 g hovězí svíčková
200 ml šampaňské
1 lžička hořčíce

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji maso zprudka opečeme. Osolíme, opepříme. Přidáme šampaňské nebo bílé víno, jakmile se vyvaří, zakápneme sojovou omáčkou

  2. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Na druhé pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme zásmažku. Zalijeme silným vývarem, přidáme hořčici, citronovou šťávu a kečup. Chvíli povaříme. Poté vlijeme smetanu ke šlehání, nakrájené žampiony a rajče a jako poslední na tenké nudličky nakrájenou kyselou okurku. Podle potřeby osolíme, opepříme. Do připravené omáčky vložíme maso

  3. Stroganov podáváme s rýží nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!