Pomerančová čokoláda recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 - 70 g máslo
2 balíčky čokoláda na vaření
2 - 3 lžíce smetana ke šlehání
4 lžíce kandovaná pomerančová kůra
čokoládové zdobení
2 lžíce mletý třtinový cukr
4 lžíce drcené mandle
pomerančová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme smetanu, cukr a máslo. Do směsi přidáme pomerančovou kůru, nadrcené mandle a dobře promícháme. Množství kůry i mandlí přizpůsobíme hustotě čokoládové směsi. Podle chuti přidáme i pár kapek pomerančové tresti

  2. Do plátů od bonboniéry vlijeme po částech čokoládovou směs a necháme v chladu zatuhnout. Můžeme použít i jiné mini formičky. Nahoru můžeme posypat ještě čokoládovým zdobením nebo zapíchnout kousek ovoce či mandličky

  3. Pomerančovou čokoládu s mandlemi stačí připravit i den před vánočními svátky nebo kdykoli potřebujeme rychlé sladké pohoštění pro návštěvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!