Středomořský krevetový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks rajčata
1/2 ks cibule
10 ks krevety
2 lžíce ocet balsamico
1 špetka pepř
2 lžíce olivový olej
1/2 ks červená paprika
1 lžíce citronová šťáva
1 ks hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. V misce si nejprve připravíme zálivku na salát - vidličkou vyšleháme olivový olej spolu s balsamicem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem

  2. Předvařené krevety vyloupeme, hlávkový salát natrháme na menší kousky, přidáme zálivku a promícháme

  3. Salát obložíme krevetami a plátky rajčat, navrch naskládáme proužky červených paprik a cibule. Podle chuti můžeme salát ještě obohatit krutony nebo sýrem

  4. Středomořský krevetový salát podáváme jako samostatný pokrm, nejlépe chutná s dobře vychlazeným bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!