Pomazánka z uzeného masa s křenem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce hořčice
180 ml zakysaná smetana
1 lžička citronová kůra
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
300 g uzená krkovice
2 ks jarní cibulka s natí
4 lžíce čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Křen oloupeme a jemně nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Vychladlé maso nakrájíme na kousky, vložíme do mixeru a spolu s cibulkou a petrželkou rozmixujeme nahrubo. Pak do masové směsi vmícháme citronovou kůru, nastrouhaný křen, hořčici a zakysanou smetanu. Pomazánku podle chuti opepříme a osolíme

  3. Pomazánku z uzeného masa s křenem mažeme na jednohubky a chlebíčky. Pomazánka také výborně chutná na opečeném toastu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!