Pomazánka z uzeného masa s křenem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce hořčice 180 ml zakysaná smetana 1 lžička citronová kůra 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 300 g uzená krkovice 2 ks jarní cibulka s natí 4 lžíce čerstvý křen
Postup Pomazánka z uzeného masa s křenem
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Křen oloupeme a jemně nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky
Vychladlé maso nakrájíme na kousky, vložíme do mixeru a spolu s cibulkou a petrželkou rozmixujeme nahrubo. Pak do masové směsi vmícháme citronovou kůru, nastrouhaný křen, hořčici a zakysanou smetanu. Pomazánku podle chuti opepříme a osolíme
Pomazánku z uzeného masa s křenem mažeme na jednohubky a chlebíčky. Pomazánka také výborně chutná na opečeném toastu.