Holubky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
ocet
1 ks cibule
voda
rajčatový protlak
1 konzerva rajčatový protlak
2 balíčky rýže
mletý pepř
1 lžíce mletá sladká paprika
1 kg míchané mleté maso
1 ks hlávková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme celou hlávkovou kapustu ve vodě s trochou octa. Kapustu vaříme doměkka a poté scedíme a necháme vychladnout. Kapustu rozdělíme na listy

  2. Mezitím si připravíme směs na náplň. V míse smícháme kilo mletého míchaného masa, tj, vepřové s hovězím, 2 sáčky rýže uvařené do poloměkka, protože se dovaří v kapustových listech, 1 oloupanou a najemno nakrájenou nebo pomletou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku, pepř, sůl, trochu rajčatového protlaku a 1 lžíci sladké papriky. Náplň na holubky smícháme dohromady

  3. Připravenou masovou náplň dáváme do kapustových listů, zabalíme a do většího hrnce na sebe naskládáme. Holubky zalijeme vodou a rajčatovým protlakem zároveň až po závitky a necháme vařit asi 40 minut na mírném ohni

  4. Hotové holubky podáváme s omáčkou a libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!