Žloutková pomazánka s pažitkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
6 ks žloutek
1 kostka lučina
mletý bílý pepř
mletý koriandr
2 lžíce čerstvá pažitka
3 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vyloupneme žloutky. V misce, ve které budeme pomazánku míchat, žloutky pomocí vidličky "rozetřeme"

  2. Ke žloutkům přidáme kostku lučiny, pomazánkové máslo a dochutíme solí, mletým koriandrem, bílým pepřem a nakonec vmícháme až 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky

  3. Žloutkovou pomazánku s pažitkou po krátkém vychlazení mažeme na pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!