Pomazánka z makrely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce sekaná petrželka
3 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce rajský protlak
1 lžíce kremžská hořčice
mletý černý pepř
225 g tavený smetanový sýr
350 g uzené filety z makrely

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, jemně pokrájíme a vložíme do polévkové mísy, kterou zakryjeme potravinářskou fólií. Tu na několika místech propíchneme a vše dáme do mikrovlnné trouby a vaříme minutu při plném výkonu. Potom sundáme fólii a odstavíme.

  2. Z ryby odstraníme kůži a kosti, pokrájíme na kousky a vložme do mixéru spolu s cibulí.

  3. Do mísy po cibuli dáme máslo a vložíme na 2 minuty do mikrovlny 50% výkonu. Poté jej se všemi ostatními přísadami a surovinami přidáme do mixéru a umixujeme hladkou pomazánku.

  4. Když je pomazánka z makrely hotová, nalijeme ji do vypláchnuté formy na srnčí hřbet a necháme v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!