Sekaná, burger nebo karbanátek od dědy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 g sůl 200 g cibule 7 g podravka 15 g grilovací koření 1 kg mleté maso 200 g uzený bůček 2 g mletý kmín 2 g mletý zázvor 7 g worcester 1 g mletý černý pepř 15 g sušený česnek
Postup Sekaná, burger nebo karbanátek od dědy
Postup přípravy receptu
-
Bůček a cibuli nakrájíme na malé kostičky a promícháváme s mletým masem (tmavé krůtí nebo mix hovězí a vepřové) a kořením tak, až vypracujeme lepivý prát
Z prátu vytvoříme šišku nebo plátky. Sekanou pečeme asi 1 hodinu v troubě na horký vzduch při 180 °C a hned potom kombinace horký vzduch a gril 30 minut. Burgery připravujeme na grilu. Karbanátky obalíme v trojobalu a opečeme na pánvi
Sekanou, burger nebo karbanátek od dědy podáváme s přílohou podle chuti.