Sekaná, burger nebo karbanátek od dědy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 g sůl
200 g cibule
7 g podravka
15 g grilovací koření
1 kg mleté maso
200 g uzený bůček
2 g mletý kmín
2 g mletý zázvor
7 g worcester
1 g mletý černý pepř
15 g sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Bůček a cibuli nakrájíme na malé kostičky a promícháváme s mletým masem (tmavé krůtí nebo mix hovězí a vepřové) a kořením tak, až vypracujeme lepivý prát

  2. Z prátu vytvoříme šišku nebo plátky. Sekanou pečeme asi 1 hodinu v troubě na horký vzduch při 180 °C a hned potom kombinace horký vzduch a gril 30 minut. Burgery připravujeme na grilu. Karbanátky obalíme v trojobalu a opečeme na pánvi

  3. Sekanou, burger nebo karbanátek od dědy podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!