Sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 plátek máslo
1/2 dl mléko
majoránka
2 ks cibule
1 ks houska
olej na smažení
mletý kmín
1/2 kg vepřový bok
mletý černý pepř
1/2 kg přední hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme v mléce. Maso podle potřeby zbavíme chrupavek, případně kostí a spolu s namočenou houskou je umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli spolu s vejci vmícháme do umletého masa. Přidáme podle chuti utřený česnek, kmín, pepř, majoránku a nakonec směs osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu hladké mouky, aby se směs lépe spojila

  2. Prohnětenou směs na sekanou tvarujeme do větší "šišky" a obalíme ji ve strouhance

  3. Rozehřejeme si v pekáčku olej, vložíme šišku sekané a opečeme z jedné strany, pak ji otočíme. Na sekanou dáme plátek másla a pekáček přiklopíme pokličkou. Pečeme asi 1 hodinu

  4. Hotovou sekanou podáváme s chlebem a s kyselou okurkou. Sekaná je však výborná i s bramborovou kaší, brambory nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!