Pomalu pečené vepřové koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 kg vepřové koleno
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda
světlé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno řádně nasolíme a vetřeme oloupané stroužky česneku. Maso dáme odležet do chladna alespoň na 24 hodin.

  2. Vepřové koleno poté přemístíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo světlým pivem a pečeme v uzavřeném pekáči 90 minut na 100 °C. poté dalších 90 minut na 140 °C a na závěr 30 minut na 200 °C. Poté sundáme víko a vepřové koleno dopékáme na horní ohřev nebo gril, tak vytvoříme křupavou kůrčičku.

  3. Pomalu pečené vepřové koleno podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!