Pomalu pečený roastbeef recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
hořčice
mletý pepř
1 kg nízký roštěnec

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a svážeme provázky do kříže, aby maso drželo v celku. Maso potřeme solí, pepřem, hořčicí a olejem. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu 24 hodin odležet

  2. Druhý den sundáme fólii a maso necháme odležet v teple. Mezitím rozehřejeme troubu na 110 °C

  3. Maso pečeme přikryté na pekáčku s roštem. Po 2 hodinách troubu vypneme a necháme ještě 30 - 60 minut maso dojít. Po této době maso vyjmeme a necháme vychladnout. Odstraníme provázky a vychladlý roastbeef krájíme na tenké plátky. Můžeme jej podávat teplý i studený

  4. K pomalu pečenému roastbeefu je vhodnou přílohou pečivo, brambory, čerstvě nastrouhaný křen a studené omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!