Vepřové v zeleninové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
3 ks rajče
2 lžíce ostrý kečup
mletá sladká paprika
400 g vepřové plecko
mletý černý pepř
mleté chilli
3 - 4 ks bílá nebo zelená paprika
vývar na podlití
hladká mouka nebo hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a na tento cibulový základ hodíme na kostky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Osolíme a výrazně opepříme

  2. Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou papriku a na osminky menší rajčata. Pokud by nám vadila na rajčatech slupka, můžeme je předem spařit a oloupat

  3. Zeleninu hodíme k měkkému masu, promícháme, přidáme kečup, trochu chilli, přikryjeme pokličkou a dál dusíme. Opět podle potřeby podlijeme vývarem, aby nám vznikla šťáva. Když je vše měkké, zaprášíme moukou nebo hotovou jíškou, dobře rozmícháme a máme hotovo

  4. Vepřové v zeleninové omáčce podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!