Vepřové výpečky na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
olej
sůl
3 ks cibule
mletý pepř
1 kg vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na drobno, můžeme i prolisovat. Vše dáme do pekáče. Přidáme olej, osolíme a opepříme podle chuti

  2. Za občasného promíchání pečeme výpečky ve vyhřáté troubě asi hodinu. Pokud je potřeba, podléváme je malým množstvím vody. Na závěr zaprášíme moukou, promícháme a ještě 10 minut výpečky propečeme

  3. Mezitím si připravíme špenát a uvaříme knedlíky, jak máme rádi

  4. Vepřové výpečky na česneku podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky. Výpečky lze podávat i se zelím a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!