Polévka ze dvou druhů fazolí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

160 ml olej
sůl
1,5 ks cibule
voda
160 g hladká mouka
1 balení mražená zelenina
200 g malé fazole
200 g máslové fazole

Postup přípravy receptu

  1. Omyté fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den je v téže vodě uvaříme. Fazole vaříme do změknutí zhruba 2 - 3 hodiny

  2. Když jsou fazole skoro měkké, připravíme si jíšku. Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme mouku a mícháme, až je jíška narůžovělá

  3. Do polévky ze dvou druhů fazolí nasypeme mraženou zeleninu, sůl a zahustíme ji jíškou. Chvíli povaříme

  4. Přidáme-li k polévce ze dvou druhů fazolí pečivo, můžeme ji podávat i jako hlavní chod, skvěle totiž zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!