Kornoutky z medového těsta recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks žloutek
1 lžíce mléko
150 g med
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
1 - 2 špetky jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku se sodou a moučkovým cukrem. Přidáme žloutky, mléko, rozehřátý med a vypracujeme hladké těsto. Po odležení asi 1 hodinu v ledničce je rozválíme na tenký plát a vypichujeme kolečka o průměru 5 až 6 centimetrů. Kolečka dáme péct na plech s pečícím papírem po šesti kolečkách do trouby vyhřáté na 175 °C. Po vyjmutí z trouby ještě horká kolečka pomocí kovové špičky nebo dřevěného kuželku stáčíme do kornoutků. Ve špičce každý stiskneme, aby se nerozvíral. Medové kornoutky rychle tvrdnou, proto pracujeme rychle. Po naplnění krémem nebo sněhem a namočení do polevy do dvou dnů krásně zvláční

  2. Okraje kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a plníme máslovým krémem nebo plníme vařeným sněhem a pak namáčíme do čokoládové polevy

  3. Sníh do kornoutků. Vyšleháme sníh ze 3 bílků, dáme do vodní lázně, přidáme 180 g moučkového cukru a 1 malinový nebo jahodový pudink. Šleháme asi 20 - 25 minut do zhoustnutí. Pak odstraníme z lázně, chvíli ještě šleháme a přidáme podle chuti marmeládu a zamícháme

  4. Dělala jsem dvojnásobnou dávku těsta na kornoutky a sníh ze 3 bílků mi vystačil. Přidala jsem jahodový pudink a namíchala ostružinovou a rybízovou marmeládu. Vynikající, všem chutnalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!