Polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce cukr krupice
1 l kuřecí vývar
7 cl panenský olivový olej
750 g červená řepa
mletý černý pepř
80 g brusinkový džem
7 cl tmavé aceto balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu velikosti tenisového míčku omyjeme, dáme na pekáč a vložíme na 50 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení řepu vychladíme a oloupeme, nakrájíme na menší kousky

  2. V rendlíku rozehřejeme máslo, olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jen zesklovatíme. Přidáme aceto balsamico, cukr a necháme zkaramelizovat

  3. Přidáme nakrájenou řepu, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Poté nalijeme do mixéru nebo tyčovým mixérem vymixujeme v krémovou polévku. Podle potřeby dochutíme solí a cukrem

  4. Polévku z pečené červené řepy nalijeme do hezkého, předehřátého talíře. Zdobíme brusinkovým kompotem, smetanou a olivovým olejem

  5. Zdroj: Lamart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!