Goja recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
0,5 lžiček sůl
1 kg brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
vepřové sádlo
tlusté vepřové střevo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve několikrát propláchneme nasolená (již od prodejce) střeva vlažnou vodou. Je nutné tuto vodu měnit, aby se sůl ze střívek vypláchla!

  2. Brambory a velkou cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, česnek rozmělníme v lisu na česnek nebo utřeme nožem spolu se solí a vmícháme zbytek ingrediencí. Vše řádně promícháme

  3. A nyní již můžeme plnit střeva čajovou lžičkou nebo trychtýřem. Naplněná střívka ponoříme do horké vody na cca 30 minut, poté přendáme na studený plech vymazaný vepřovým sádlem a připravená goja dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Když po cca 30 minutách zezlátnou, otočíme je a ještě na 5 minut opečeme i z druhé strany

  4. Goja podáváme s čerstvou či sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy