Goja recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 0,5 lžiček sůl 1 kg brambory 1 lžička majoránka 1 ks cibule vepřové sádlo tlusté vepřové střevo
Postup Goja
Postup přípravy receptu
-
Nejprve několikrát propláchneme nasolená (již od prodejce) střeva vlažnou vodou. Je nutné tuto vodu měnit, aby se sůl ze střívek vypláchla!
Brambory a velkou cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, česnek rozmělníme v lisu na česnek nebo utřeme nožem spolu se solí a vmícháme zbytek ingrediencí. Vše řádně promícháme
A nyní již můžeme plnit střeva čajovou lžičkou nebo trychtýřem. Naplněná střívka ponoříme do horké vody na cca 30 minut, poté přendáme na studený plech vymazaný vepřovým sádlem a připravená goja dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Když po cca 30 minutách zezlátnou, otočíme je a ještě na 5 minut opečeme i z druhé strany
Goja podáváme s čerstvou či sterilovanou zeleninou.