Gnocchi ve smetanovo-hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
3 - 4 lžíce hořčice
70 g niva
3 lžíce olivový olej
1 kelímek smetana ke šlehání
0,5 konzerv sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
300 g vepřová krkovice
500 g gnocchi
1 hrst mražené žampiony
100 g eidam 45%

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nebo kuřecí očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme je a opepříme. Cibuli oloupeme, podélně rozkrojíme a také podélně nakrájíme na tenké nudličky. Sýry nastrouháme

  2. Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Vsypeme maso, přidáme hořčici a asi jen 2 minuty restujeme. Pak přidáme cibuli, scezenou kukuřici a žampiony a jen krátce osmažíme. Vmícháme kostku taveného sýra a strouhané sýry. Necháme je rozpustit a zalijeme smetanou. Za stálého mícháme mírně vaříme, až se sýr se smetanou spojí v hladkou omáčku. Podle chuti můžeme omáčku zjemnit máslem

  3. Zatím si v konvici uvaříme vodu, vlijeme ji do hrnce, osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme gnocchi a vaříme podle návodu na obalu

  4. Gnocchi rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovo-hořčičnou omáčkou a ihned podáváme. Omáčka se dá trochu rozředit mlékem a opět ohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!