Gnocchi ve smetanovo-hořčičné omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 3 - 4 lžíce hořčice 70 g niva 3 lžíce olivový olej 1 kelímek smetana ke šlehání 0,5 konzerv sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 300 g vepřová krkovice 500 g gnocchi 1 hrst mražené žampiony 100 g eidam 45%
Postup Gnocchi ve smetanovo-hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nebo kuřecí očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme je a opepříme. Cibuli oloupeme, podélně rozkrojíme a také podélně nakrájíme na tenké nudličky. Sýry nastrouháme
Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Vsypeme maso, přidáme hořčici a asi jen 2 minuty restujeme. Pak přidáme cibuli, scezenou kukuřici a žampiony a jen krátce osmažíme. Vmícháme kostku taveného sýra a strouhané sýry. Necháme je rozpustit a zalijeme smetanou. Za stálého mícháme mírně vaříme, až se sýr se smetanou spojí v hladkou omáčku. Podle chuti můžeme omáčku zjemnit máslem
Zatím si v konvici uvaříme vodu, vlijeme ji do hrnce, osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme gnocchi a vaříme podle návodu na obalu
Gnocchi rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovo-hořčičnou omáčkou a ihned podáváme. Omáčka se dá trochu rozředit mlékem a opět ohřát.