Gnocchi zapečené s masem a brokolicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 3 ks cibule 200 g brokolice 200 - 300 g eidam 800 g kuřecí prsa 1 lžička kari koření 250 ml smetana ke šlehání 3 - 4 lžíce olej na smažení mletý černý pepř 4 lžičky máslo na vymazání 2 balíčky gnocchi
Postup Gnocchi zapečené s masem a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě nebo nad párou do mírného změknutí
Necháme ji okapat a pokrájíme na menší kousky
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrájíme na půlky a pak na slabé půlměsíčky. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na slabé plátky, zbylé 2 stroužky později prolisujeme do smetany
Kuřecí maso krájíme na malé kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Opepříme, osolíme a ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme do zesklovatění cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou brokolici a promícháme
Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi, vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou. Uvařené scedíme
Zapékací misky (naplníme 4 větší nebo 6 menších misek) vymažeme máslem a rozdělíme do nich uvařené noky. Na ně navrstvíme osmaženou zeleninu, pak kuřecí maso. Opepříme
Nastrouháme sýr a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem
Do smetany prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme vejce, trochu soli a rozkvedláme
Pomocí naběračky přelijeme smetanou každou porci v zapékací misce
Naplněné misky vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a zapékáme při 150 °C asi 20 - 30 minut, dokud vrstva sýru nezezlátne
Gnocchi zapečené s masem a brokolicí servírujeme v zapékacích miskách.