Gnocchi zapečené s masem a brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
3 ks cibule
200 g brokolice
200 - 300 g eidam
800 g kuřecí prsa
1 lžička kari koření
250 ml smetana ke šlehání
3 - 4 lžíce olej na smažení
mletý černý pepř
4 lžičky máslo na vymazání
2 balíčky gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici krátce povaříme v osolené vodě nebo nad párou do mírného změknutí

  2. Necháme ji okapat a pokrájíme na menší kousky

  3. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrájíme na půlky a pak na slabé půlměsíčky. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na slabé plátky, zbylé 2 stroužky později prolisujeme do smetany

  4. Kuřecí maso krájíme na malé kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Opepříme, osolíme a ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme do zesklovatění cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou brokolici a promícháme

  5. Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi, vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou. Uvařené scedíme

  6. Zapékací misky (naplníme 4 větší nebo 6 menších misek) vymažeme máslem a rozdělíme do nich uvařené noky. Na ně navrstvíme osmaženou zeleninu, pak kuřecí maso. Opepříme

  7. Nastrouháme sýr a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem

  8. Do smetany prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme vejce, trochu soli a rozkvedláme

  9. Pomocí naběračky přelijeme smetanou každou porci v zapékací misce

  10. Naplněné misky vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a zapékáme při 150 °C asi 20 - 30 minut, dokud vrstva sýru nezezlátne

  11. Gnocchi zapečené s masem a brokolicí servírujeme v zapékacích miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!