Gobbetti s boloňskou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/3 balíčku těstoviny
grilovací koření
sójová omáčka
15 dkg strouhaný sýr
250 g vepřová kýta
1 sklenice boloňská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky (jako na čínu). Dáme vařit vodu potřebnou pro přípravu těstovin. Na pánvi rozehřejeme olej

  2. Kousky masa okořeníme grilovacím kořením a zprudka orestujeme na pánvi s olejem. Lehce zakapeme sójovou omáčkou a necháme maso ještě chvíli péct

  3. Do vroucí vody nasypeme gobbetti nebo jiné těstoviny. K masu nalijeme sladkokyselou boloňskou omáčku s ananasem nebo zeleninou. Sklenici od omáčky vypláchneme trochou vody a nalijeme také na pánev. Směs promícháme, zakryjeme poklicí a necháme dusit asi 5 minut. Mezitím nastrouháme sýr

  4. Směs i těstoviny se dokončí takřka zároveň. Scedíme těstoviny, naservírujeme na talíře a doprostřed každé porce navršíme směs masa s boloňskou omáčkou. Rychle zasypeme sýrem, aby se krásně roztekl

  5. Gobbetti s boloňskou omáčkou podáváme s kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!