Gobbetti s boloňskou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/3 balíčku těstoviny grilovací koření sójová omáčka 15 dkg strouhaný sýr 250 g vepřová kýta 1 sklenice boloňská omáčka
Postup Gobbetti s boloňskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky (jako na čínu). Dáme vařit vodu potřebnou pro přípravu těstovin. Na pánvi rozehřejeme olej
Kousky masa okořeníme grilovacím kořením a zprudka orestujeme na pánvi s olejem. Lehce zakapeme sójovou omáčkou a necháme maso ještě chvíli péct
Do vroucí vody nasypeme gobbetti nebo jiné těstoviny. K masu nalijeme sladkokyselou boloňskou omáčku s ananasem nebo zeleninou. Sklenici od omáčky vypláchneme trochou vody a nalijeme také na pánev. Směs promícháme, zakryjeme poklicí a necháme dusit asi 5 minut. Mezitím nastrouháme sýr
Směs i těstoviny se dokončí takřka zároveň. Scedíme těstoviny, naservírujeme na talíře a doprostřed každé porce navršíme směs masa s boloňskou omáčkou. Rychle zasypeme sýrem, aby se krásně roztekl
Gobbetti s boloňskou omáčkou podáváme s kečupem.