Polévka s fazolí, klobásou a bramborem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
0,5 sklenek bílé víno
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
2 ks pikantní klobása
voda nebo vývar
200 g strakaté fazole
250 g rajčata ve šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Fazole necháme odmočit. Brambory oloupeme a nakrájíme. Oloupeme cibuli s česnekem a nasekáme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostky nebo kolečka

  2. Na oleji v hrnci osmažíme cibuli s česnekem do tmavší barvy. Základ zaprášíme paprikou a moukou. Rychle promícháme a přidáme klobásu, rajčata i se šťávou a brambory. Základ na polévku promícháme a zalijeme menší sklenkou suchého vína. Asi po 10 - 15 minutách přidáme fazole a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem

  3. Polévku vaříme do změknutí fazolí a podle chuti přidáme sůl a pepř

  4. Polévku s fazolí, klobásou a bramborem můžeme doplnit opečenými česnekovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!