Polévka po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
100 g šunka
3 ks rajčata
1 ks cibule
100 g cuketa
100 g mrkev
- - pepř mletý
- - bylinky
200 g těstoviny
- - sýr strouhaný
200 ml víno bílé
2 lžíce protlak rajčatový
1 l vývar zeleninový
3 ks cibulky lahůdkové

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a cuketu nakrájíme na kostky, lahůdkové cibulky rozkrájíme na špalíčky. Do hrnce dáme víno, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Přikryté dusíme asi 10 minut na mírném ohni. Protlak zředíme trochou vývaru a vmícháme ho k zelenině. Oloupaná rajčata nakrájíme a přidáme do hrnce se šunkou na kostičky. Zalijeme vývarem, přikryjeme vaříme. Do polévky vhodíme těstoviny a vaříme asi 8 minut. Polévku rozlijeme do talířů a do každého talíře přidáme strouhaný sýr, bazalku a petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!