Vepřový masopustní guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
500 - 600 ml vývar
1 lžička majoránka
5 ks cibule
1 lžička kmín
6 lžic sádlo
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
200 g vepřový jazyk
700 g vepřová plec
200 g vepřová játra
1 lžíce rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce mletá pálivá paprika
500 g vepřové srdce
1 ks vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jazyk spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ostatní vnitřnosti (tedy játra, ledvinku a srdce) omyjeme, zbavíme blanek a žilek a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme

  2. Na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme plecko, srdce a jazyk a za stálého míchání necháme maso zatáhnout. Pak vše ochutíme rajským protlakem a sladkou paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Takto připravenou směs ochutíme bobkovým listem, kmínem a novým kořením, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 45 minut. Po této době přidáme k vepřovému masu ledvinky a játra, ochutíme pálivou paprikou a česnekem, podle potřeby podlijeme vývarem a dodusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti okořeníme majoránkou, přisolíme a opepříme

  3. Vepřový masopustní guláš podáváme s knedlíkem nebo bramborovými noky či jen tak s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!