Polévka kmene Chippewa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
50 g pórek
150 g kuřecí prsa
1 lžička kari koření
1 lžíce citronová šťáva
1 kostka slepičí bujon
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
150 g indiánská rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka a pórek nebo cibuli nakrájíme na kostičky. Předem si připravíme 3/4 litru horkého slepičího bujónu.

  2. Ve 2 l hrnci rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřecího masa, pórek nebo cibuli, kari koření a za stálého míchání smažíme na prudkém plameni, až maso zhnědne a cibule nebo pórek zesklovatí. Poté přilijeme 1,25 l vody a 0,75 l slepičího bujónu.

  3. Polévku kmene Chippewa vaříme 30 minut nebo tak dlouho, dokud fazole Mungo ze směsi indiánské rýže nezměknou. Nakonec polévku kmene Chippewa ochutíme citronovou šťávou a muškátovým oříškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!