Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
500 ml mléko
300 g hrubá mouka
600 g vypeckované švestky

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci s nepřilnavým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli a máslem. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Švestky omyjeme, vypeckujeme. Do zchladlého těsta zapracujeme vejce. Vyválíme plát o síle 0,5cm. Krájíme na čtverce, do každého zabalíme švestku a zabalíme

  2. Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta vaříme v mírně osolené vodě 5 až 10minut. Zdobíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!