Polévka Gyros recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
400 ml voda
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
150 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 ml sladká smetana Pilos
150 ml červená grilovací omáčka
1 balíček Fix do polévky Gyros

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a prolisujeme. Maso osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, osmažíme v něm kousky vepřového a krátce osmahneme. Přidáme 2 prolisované stroužky česneku, lehce orestujeme a odstavíme.

  3. Takto připravené maso přeložíme do hrnce, zalijeme vodou a sladkou smetanou Pilos a na 12 hodin odstavíme. Poté přidáme na proužky nakrájenou papriku, nadrobno nasekanou cibuli a zbylý česnek. Vše povaříme na mírném ohni, přidáme fix do polévek gyros Eridanous a vaříme ještě asi 15 minut, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme grilovací omáčku Vitakrone, podle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat i sladkou papriku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!