Polentový koláč s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks pórek
2 kelímky zakysaná smetana
150 g balkánský sýr
2 špetky čerstvě mletý barevný pepř
těsto
1-2 špetky sůl
50 g máslo
voda
1 hrnek polenta

Postup přípravy receptu

  1. Větší hrnek polenty vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a za stálého míchání necháme ztuhnout, v závěru vmícháme máslo a špetkou soli osolíme.

  2. Tuhou polentu pomocí prstů vyložíme kulatou pečící formu s odnímatelným okrajem.

  3. Připravíme si náplň. Pórek očistíme a nakrájíme nahrubo. Nasypeme na polentové těsto a přidáme také rozdrobený balkánský sýr. Vejce rozšleháme se smetanou, pepřem a troškou soli. Směs nalijeme na základ slaného koláče a dáme do vyhřáté trouby péct.

  4. Polentový koláč s pórkem pečeme asi 45 minut na 175 °C, záleží na typu trouby.

  5. Polentový koláč s pórkem chutná teplý i studený. Hodí se na svačinu, jako pohoštění, ale klidně si ho můžeme dopřát i na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!