Pohanková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 špetka kmín
200 g pohanka
2 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibulka
10-15 lístků čerstvá bazalka
20 ks sušená rajčata
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku namočíme přes noc do vody. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s částí natě nadrobno. Sušená rajčata namočíme před přípravou pomazánky na 30 minut do vody.

  2. Do mixéru dáme slitou pohanku, rajčata i s trochou vody, čerstvé lístky bazalky, špetku kmínu, oloupaný česnek, olivový olej a řádně promixujeme. Podle chuti doladíme solí.

  3. Pohankovou pomazánku podáváme se zeleninovými hranolky či klasickým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!