Slaná pohanková kaše s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks cibule 1/4 ks celer 700 ml voda 2 ks mrkev 1 lžíce olivový olej 2 plátky kuřecí prsa 150 g pohanková lámanka čerstvá pažitka 1 ks malá petržel 1 - 2 lžíce koření Horalka
Postup Slaná pohanková kaše s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Celer, malou mrkev, petržel a cibuli oloupeme. Pohanku řádně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat
Plátky kuřecího masa bez kůže omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Přisypeme kořenící směs Horalka, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Pak vývar přecedíme, opět přivedeme k varu a vmícháme pohankovou lámanku. Za stálého míchání ji povaříme asi 1 - 2 minuty, pak hrnec zakryjeme a odstavíme z plotýnky. Takto připravenou pohanku necháme ještě 30 - 40 minut dojít
Měkké maso nakrájíme na drobné kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Vše vmícháme do pohankové kaše, kterou podle chuti osolíme a omastíme 1 lžící olivového oleje
Slanou pohankovou kaši s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme mrkví a usekanou pažitkou. Pohankovou kaši podáváme na listu salátu. Je to výborný recept při onemocnění slinivky břišní.