Slaná pohanková kaše s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks cibule
1/4 ks celer
700 ml voda
2 ks mrkev
1 lžíce olivový olej
2 plátky kuřecí prsa
150 g pohanková lámanka
čerstvá pažitka
1 ks malá petržel
1 - 2 lžíce koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Celer, malou mrkev, petržel a cibuli oloupeme. Pohanku řádně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat

  2. Plátky kuřecího masa bez kůže omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Přisypeme kořenící směs Horalka, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Pak vývar přecedíme, opět přivedeme k varu a vmícháme pohankovou lámanku. Za stálého míchání ji povaříme asi 1 - 2 minuty, pak hrnec zakryjeme a odstavíme z plotýnky. Takto připravenou pohanku necháme ještě 30 - 40 minut dojít

  3. Měkké maso nakrájíme na drobné kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Vše vmícháme do pohankové kaše, kterou podle chuti osolíme a omastíme 1 lžící olivového oleje

  4. Slanou pohankovou kaši s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme mrkví a usekanou pažitkou. Pohankovou kaši podáváme na listu salátu. Je to výborný recept při onemocnění slinivky břišní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!