Podzimní salát 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kostky vejce
1 lžička ocet
1 lžíce smetana
2 lžíce majonéza
1 lžička hořčice
2 lžíce kečup
1 ks hlávkový salát
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát opláchneme a osušíme potřásáním v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké nudličky, které aranžujeme do širokých sklenic na šampaňské nebo do skleněných misek na kompot.

  2. Vejce uvařená natvrdo posekáme na drobné kousky a posypeme jimi salát v miskách. Majonézu, kečup, hořčici, ocet, sůl a smetanu smícháme a touto omáčkou obsah misek polijeme.

  3. Před podáváním vychladíme v ledničce. U stolu si pak obsah své misky každý zamíchá sám.

  4. Uvedené množství je asi na čtyři porce podzimního salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!