Podzimní ovocný salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g šunka
1 ks citron
50 g sýr
2 ks hruška
1 dl jogurtová majonéza
2 hrstě hroznové víno
300 g žlutý meloun
podle chuti
pažitka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, které potřeme citronovou šťávou. Hrozny omyjeme a bobule otrháme. Ze žlutého melounu vypichujeme kuličky, které také pokapeme citronovou šťávou, aby neztmavly.

  2. Ovoce smícháme v míse. Doplníme proužky šunky a sýru a posypeme opečenými dýňovými semínky. Jogurtovou majonézu ochutíme pepřem, nadrobno nasekanou pažitkou a zalijeme jí ovocný salát.

  3. Podzimní ovocný salát podáváme například s opečenými tousty. Chuťově je netradiční, ale opravdu výborný.

  4. Tip: Pokud vynecháme šunku, bude salát rázem vegetariánský.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!