Pizza Rustica recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
200 g mozzarella
500 g sýr ricotta
30 g strouhaný parmazán
500 g listové těsto
mletý pepř
100 g vařená šunka
50 g salám mortadella
50 g salám neapol

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme. Z 2/3 těsta vytvoříme kryt, kterým vyložíme formu

  2. Ze žloutků, soli, pepře, parmazánu, ostatního sýra a na drobné kousky nakrájených salámů vymícháme směs, kterou naneseme na plát těsta. Nakonec překryjeme sněhem vyšlehaný z bílků. Ve finále pizzu překryjeme zbylým těstem a povrch propícháme vidličkou

  3. Pizzu Rustica pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu

  4. Pizza Rustica nejlépe chutná ihned po vytažení z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!