Podzimní bramborová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
20 g máslo
6 ks brambory
2 špetky majoránka
2 l voda
2 - 3 ks mrkev
1 lžička libeček
1 lžíce olivový olej
3 ks jarní cibulka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 kostka zeleninový bujon
1 - 2 špetky celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na hrubší nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej s plátkem másla. Vsypeme cibulku a 1 - 2 minutky restujeme. Přidáme česnek, mletou sladkou papriku a za stálého míchání necháme jen krátce rozvonět. Pozor, aby se nám paprika i česnek nespálil, polévka by byla hořká! Přidáme brambory, mrkev, zalijeme horkou vodou a doplníme o rozdrobený bujon ze zdravé výživy, veškeré bylinky a koření (mimo majoránky). Kořením nemusíme šetřit

  3. Podzimní bramborovou polévku vaříme od bodu varu asi 15 - 20 minut, zelenina by měla být měkká. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku, podle potřeby ještě dokořeníme a lehce provaříme

  4. Podzimní bramborovou polévku podáváme horkou, jedlíci k ní ještě mohou přikusovat krajíc chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!