Focaccia - olivová placka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

0,5 lžiček cukr
60 ml olej
1,5 lžička sůl
bazalka
25 g droždí
olivy
500 g hladká mouka
300 ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo

  2. Z vykynutého těsta vypracujte dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvořte dvě silnější placky. Vzniklé placky pokapejte olivovým olejem, rukama do nich vmačkejte olivy a posypte je rozmarýnem

  3. Chleby Focaccia dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10-12 minut v troubě předehřáté na 220-250 °C. Poté je nechejte vychladnout

  4. Zdroj:

  5. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  6. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!