Zapečený plněný chléb recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 dkg máslo
1 ks chléb
bylinky
koření
15 dkg anglická slanina
15 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Bochník chleba rozkrájíme na sloupky tak, aby spodní část chleba zůstala v celku. Potom do mezer mezi sloupky vložíme kousky sýru, anglické slaniny či šunky, nebo na co máte chuť. Chléb potřeme máslem smíchaným s bylinkami nebo kořením podle vlastní chuti a prolisovaným česnekem

  2. Chléb zabalíme do alobalu potřeného máslem nebo olejem. Prostě aby se chléb nepřipekl

  3. Chléb pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C. Potom alobal otevřeme a dopečeme ještě dozlatova asi 10 minut

  4. Zapečený plněný chléb podáváme jako výbornou chuťovku při různých příležitosti. Plněný chléb je dobrý teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!