Vepřové maso na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
1 ks cibule
vegeta
jíška
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
500 g vepřová plec
3 kuličky celý pepř
0,5 kostek masový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme podle preferencí na kostičky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemno a 2 stroužky česneku na tenké plátky

  2. V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř a necháme zesklovatět. Poté přidáme nakrájené maso a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme doměkka

  3. Jakmile je maso hotové, zahustíme jíškou a povaříme. Poté prolisujeme zbylé stroužky česneku, podle chuti dochutíme vegetou či přidáme zbytek bujonu

  4. Vepřové maso na česneku podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!