Vepřové mandlové řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
80 g mandle
60 g hrubá mouka
500 g vepřová kýta
2 ks čerstvé rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které důkladně rozklepeme a jemně osolíme

  2. Čerstvé rohlíky nastrouháme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Mandle a nastrouhané pečivo dobře promícháme

  3. Plátky nejdříve obalíme v mouce, poté ve vejci, které jsme pouze rozšlehali a nakonec ve směsi mandlí a čerstvých rohlíků. Důkladně upěchujeme a na rozpáleném tuku z obou stran opečeme dozlatova

  4. Vhodnou přílohou jsou brambory a zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!