Závin plněný houbami recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 2 ks vejce 200 ml mléko 1 ks cibule 1 ks houska drcený kmín 250 - 300 g čerstvé houby sladký kečup mletý černý pepř 1 balíček listové těsto v plátu
Postup Závin plněný houbami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme houbovou náplň. Housku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme 10 - 15 minut nasáknout. Po této době housky vymačkáme a mléko vylijeme. Česnek prolisujeme a cibuli jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek, sůl, pepř a kmín. Vše zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme přibližně 15 minut. Potom vmícháme vymačkanou housku a za stálého míchání houby zahustíme rozšlehanými vejci. Směs odstavíme a necháme vychladnout
Plát těsta potřeme sladkým kečupem, poklademe vychladlou houbovou náplní, důkladně svineme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Listový závin plněný houbami pečeme při 200 °C přibližně 30 - 40 minut dozlatova
Upečený závin plněný houbami rozdělíme na porce a podáváme teplý, ale stejně dobře chutná i studený.