Závin plněný houbami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
200 ml mléko
1 ks cibule
1 ks houska
drcený kmín
250 - 300 g čerstvé houby
sladký kečup
mletý černý pepř
1 balíček listové těsto v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme houbovou náplň. Housku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme 10 - 15 minut nasáknout. Po této době housky vymačkáme a mléko vylijeme. Česnek prolisujeme a cibuli jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek, sůl, pepř a kmín. Vše zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme přibližně 15 minut. Potom vmícháme vymačkanou housku a za stálého míchání houby zahustíme rozšlehanými vejci. Směs odstavíme a necháme vychladnout

  3. Plát těsta potřeme sladkým kečupem, poklademe vychladlou houbovou náplní, důkladně svineme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Listový závin plněný houbami pečeme při 200 °C přibližně 30 - 40 minut dozlatova

  4. Upečený závin plněný houbami rozdělíme na porce a podáváme teplý, ale stejně dobře chutná i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!