Vepřové maso na čínský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 lžíce voda
1 ks mrkev
1 ks čerstvý zázvor
2 lžičky sójová omáčka
4 lžíce zeleninový vývar
1-2 ks jarní cibulka
450 g vepřové řízky
2 lžičky kukuřičný škrob
2 lžičky kukuřičný škrob
400 g bambusové výhonky
3,5 hrnky cukrový hrášek
1 lžíce tmavá sójová omáčka
1 lžíce arašídový olej
mletý černý pepř
8 ks sušené kukmáky
120 g kukuřičky
1 lžíce čínské rýžové víno
2 lžičky čínské rýžové víno

Postup přípravy receptu

  1. Stroužek česneku nakrájíme, vepřové maso také nakrájíme. Mrkev, zázvor a výhonky nakrájíme nadrobno

  2. Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do ledové vody. Konce cibulek se otevřou. Sušené kukmáky přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet

  3. Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme maso, opékáme je 5 minut a odložíme

  4. Do woku dáme zbývající olej, opečeme v něm česnek a vyhodíme ho. Do woku dáme zázvor, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sójovou ovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby, a vaříme 2-3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do woku dáme maso a kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Vmícháme mrkev, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!