Vepřové maso na čínský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 lžíce voda 1 ks mrkev 1 ks čerstvý zázvor 2 lžičky sójová omáčka 4 lžíce zeleninový vývar 1-2 ks jarní cibulka 450 g vepřové řízky 2 lžičky kukuřičný škrob 2 lžičky kukuřičný škrob 400 g bambusové výhonky 3,5 hrnky cukrový hrášek 1 lžíce tmavá sójová omáčka 1 lžíce arašídový olej mletý černý pepř 8 ks sušené kukmáky 120 g kukuřičky 1 lžíce čínské rýžové víno 2 lžičky čínské rýžové víno
Postup Vepřové maso na čínský způsob
Postup přípravy receptu
-
Stroužek česneku nakrájíme, vepřové maso také nakrájíme. Mrkev, zázvor a výhonky nakrájíme nadrobno
Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do ledové vody. Konce cibulek se otevřou. Sušené kukmáky přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet
Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme maso, opékáme je 5 minut a odložíme
Do woku dáme zbývající olej, opečeme v něm česnek a vyhodíme ho. Do woku dáme zázvor, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sójovou ovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby, a vaříme 2-3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do woku dáme maso a kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Vmícháme mrkev, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů