Plněný květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g sýr
15 g šunka nebo uzenina
1 ks velký květák
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na druhu sýru nezáleží, ale čím výraznější tím lépe. To samé platí i o uzenině.

  2. Uvaříme celý květák v osolené vodě - jen do poloměkka. Necháme vychladnout.

  3. Mezerami okolo košťálu plníme sýrem a uzeninou, tak aby tam bylo co nejméně volného místa. Seřízneme převyšující strany nad košťálem, aby se nám dobře obaloval. Po obalení v trojobalu osmažíme tak, že květák kutálíme pomalinku po pánvičce, aby byl všude dozlatova propečený obal. Když je všude dozlatova, tak ho vložíme do trouby a zprudka ještě asi 10 minut dopékáme.

  4. Jako příloha k plněnému květáku se hodí brambor, okurka či řepa jako zeleninová příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!