Plněný krocan recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička česnek
1 ks vejce
150 g máslo
2 hrnečky cibule
4 lžíce celer
3 hrnečky mrkev
1 ks krocan
1 dl bílé víno
1 dl kuřecí bujon
2 ks rohlik
podle chuti
tymián
šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Zeleninu očistíme. Nasekáme mrkev, celer, cibuli i česnek na kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 kousky másla, přidáme cibuli, osolíme, opepříme a restujeme zhruba 10 minut. Pak přidáme ostatní zeleninu a pokračujeme dalších 5 minut. Rohlík nakrájíme na kousíčky a také ho orestujeme. Přidáme ho k nádivce.

  2. Dáme vařit kuřecí bujon s vínem a máslem. Tímto vývarem zeleninu podlijeme a dáme péct na 30 minut do trouby.

  3. Na pekáč s půlkou másla dáme umytého krocana, okořeníme šalvějí, tymiánem a pečeme na 180 °C 3 hodiny. Během pečení krocana podléváme.

  4. Upečeného krocana vyndáme, vyplníme nádivkou a naporcujeme. Plněný krocan je skvělou večeří nejen o vánočních svátcích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!