Roládky z parmské a parmazánu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 snítky bazalka
70 g parmazán
1 ks listové těsto
mletý pepř
6 plátků parmská šunka

Postup přípravy receptu

  1. Parmazán nastrouháme nahrubo, bazalku opereme a osušíme

  2. Listové těsto rozložíme. Pokud máme obyčejné, vyválíme jej na placku. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem. Ze dvou třetin poklademe parmskou šunkou, posypeme sýrem a bazalkou. Vše pořádně přitiskneme a pomalu plát těsta srolujeme v roládu. Okraje zpevníme, aby sýr nevytekl. Posypeme mletým pepřem

  3. Roládu z parmské a parmazánu přeložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Upečenou roládu potřeme zbylým vejcem a necháme trochu vychladnout. Pak ji nakrájíme na plátky

  4. Roládky z parmské a parmazánu rozložíme na tácek nebo talířek a můžeme servírovat. Roládky jsou skvělé teplé i studené. Nedoporučuji roládky solit. Parmazán a parmská šunka jsou dostatečně slané.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!