Roládový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
marmeláda
3 ks žloutek
4 dl mléko
5 lžic cukr moučka
14 dkg cukr moučka
2 dkg želatina
1 ks vanilkový cukr
5 lžic hrubá mouka
3,75 dl smetana ke šlehání
1 plechovka ovocný kompot

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Z bílků ušleháme sníh a střídavě s moukou jej vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rychle upečeme. Horký korpus potřeme marmeládou a zavineme do rolády. Roládu necháme vychladnout

  2. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky a řezy vyložíme dno i boky hlubší mísy

  3. Želatinu navlhčíme mlékem a necháme nabobtnat. Zbylé mléko rozmícháme se žloutky s vanilkovým i moučkovým cukrem. Za stálého míchání směs svaříme. Mléko odstavíme a za stálého míchání v něm rozpustíme želatinu. Krém necháme vychladnout. Jakmile začne krém rosolovatět, vmícháme do něj našlehanou šlehačku

  4. Krémem vyplníme mísu vyplněnou roládou. Do krému vtlačíme čerstvé nebo zavařené ovoce a mísu dáme na 2 - 3 hodiny do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc

  5. Roládový dort před podáváním vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!