Plněný grapefruit recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
sůl
3 lžíce majonéza
4 ks grapefruit
mletý bílý pepř
1 lžíce sekaná pažitka
čerstvá máta
1 hrst hroznové víno
4 ks pomeranč (menší)
200 g mražené krabí tyčinky
1 kelímek bílý jogurt netučný
na ozdobu
1 ks kadeřavý salát

Postup přípravy receptu

  1. Grapefruity nejdříve důkladně vydrhneme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem vodorovně seřízneme horní půlky plodů a pomocí nože a lžíce z nich i ze spodní části vyjmeme dužinu. Vnitřní bílá slupka grepu je nepříjemně hořká a proto ji odstraníme.

  2. Pomeranče oloupeme a spolu s dužinou grepu a rozmrzlými krabími tyčinkami nakrájíme na stejně velké kousky. Z omytého hroznu otrháme kuličky.

  3. Do připravené misky vložíme nakrájené ovoce, krabí maso, kuličky vína, přidáme jogurt, majonézu, sekanou pažitku, lehce promícháme a podle chuti osladíme, opepříme a osolíme.

  4. Na talíře položíme opláchnutý a okapaný salát, na něj posadíme vydlabané půlky grapefruitů, naplníme je hotovým salátem, zdobíme lístky máty a dáme ještě na půl hodinky vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!