Plněný chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
1 ks chléb
125 g mozzarella
1 lžíce balsamikový ocet
75 g uzená šunka
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř
na ozdobu
bazalka
čerstvá petrželka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bochník bílého chleba nakrojíme tak, abychom ho neprořízli a 1,5 cm plátky držely pohromadě.

  2. Sýr necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na plátky, stejně tak omytá rajčata. Osolíme a opepříme a do bochníku střídavě vkládáme plátky rajčete, mozzarelly a šunky.

  3. Česnek prolisujeme a rozetřeme ho s olejem.

  4. Naplněný chléb položíme na plát alobalu a zakapeme česnekovým olejem, alobal uzavřeme a chleba rozpékáme z obou stran asi 4 minuty na rožni.

  5. Alobal odstraníme, plněný chléb zakapeme octem a podáváme sypaný čerstvou petrželkou nebo bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!