Plněné vepřové řízky s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky šunka
2 lžičky grilovací koření
4 lžíce bílý jogurt
4 plátky tvrdý sýr
4 lžíce tatarská omáčka
4 lžíce ostrý kečup
4 ks vepřový řízek
1 ks paprika kapie
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné řízky osušíme, ostrým nožem v nich prořízneme kapsu a maso naklepeme.

  2. Kapsy v mase rozevřeme, vytřeme grilovacím kořením, vložíme do nich plátek šunky, plátek sýra a kousek papriky. Otvor v mase spíchneme párátkem, povrch osolíme a opepříme.

  3. Naplněné vepřové řízky v horkém oleji pomalu smažíme po obou stranách, aby se maso důkladně propeklo.

  4. Tatarskou omáčku smícháme s ostrým kečupem a jogurtem nebo zakysanou smetanou, podle potřeby dochutíme.

  5. Plněné vepřové řízky podáváme s připravenou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a v závěru ozdobíme vepřové řízky s omáčkou čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!