Plněné vepřové řízky s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky šunka 2 lžičky grilovací koření 4 lžíce bílý jogurt 4 plátky tvrdý sýr 4 lžíce tatarská omáčka 4 lžíce ostrý kečup 4 ks vepřový řízek 1 ks paprika kapie podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Plněné vepřové řízky s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné řízky osušíme, ostrým nožem v nich prořízneme kapsu a maso naklepeme.
Kapsy v mase rozevřeme, vytřeme grilovacím kořením, vložíme do nich plátek šunky, plátek sýra a kousek papriky. Otvor v mase spíchneme párátkem, povrch osolíme a opepříme.
Naplněné vepřové řízky v horkém oleji pomalu smažíme po obou stranách, aby se maso důkladně propeklo.
Tatarskou omáčku smícháme s ostrým kečupem a jogurtem nebo zakysanou smetanou, podle potřeby dochutíme.
Plněné vepřové řízky podáváme s připravenou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a v závěru ozdobíme vepřové řízky s omáčkou čerstvou petrželkou.