Tiramisu crepe tart recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 špetka sůl 2 lžíce rum 2 lžíce rum 0,5 lžic kakao 3 ks žloutek 1,5 lžíce čokoláda 1 lžíce cukr krupice 0,33 hrnků cukr krupice 340 g mascarpone 1,5 hrnek hladká mouka 0,33 hrnků smetana ke šlehání 0,75 hrnků studená voda 5 lžic rozpuštěné máslo 0,75 hrnků studené mléko 3 ks vejce (L)
Postup Tiramisu crepe tart
Postup přípravy receptu
-
Na placky spojíme všechny tekuté přísady. Přidáme suché přísady a rozpuštěné máslo. Vše dobře vyšleháme a necháme odpočinout 30 minut
Poté rozehřejeme pánev s trochou oleje. Naběračkou rozlíváme trochu těsta do pánve v tenoučké vrstvě. Osmažíme pozvolna z obou stran. Hotové placky pokládáme na sebe - proložené pečícím papírem mezi každou plackou
Na krém v míse vyšleháme žloutky, přidáme cukr a sůl. Poté přidáme rum a mascarpone. Šleháme do hladkého krému. V jiné míse si vyšleháme smetanu do tuha a přidáme ji do mascarponové směsi. Necháme v lednici 1 - 2 hodiny odležet
Na talíř položíme jednu placku a potřeme ji 2 lžícemi krému. Takto pokračujeme, dokud nemáme asi 24 vrstev. Na vrchu by měla být placka bez krému. Tiramisu dáme do ledničky na 4- 24 hodin tuhnout
Tiramisu crepe tart vyndáme z lednice a natřeme poslední placku zbývajícím krémem. Posypeme kakaem a nastrouhanou čokoládou na ozdobu
Tiramisu crepe tart podáváme samotné nebo ke kávě.