Tiramisu crepe tart recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka sůl
2 lžíce rum
2 lžíce rum
0,5 lžic kakao
3 ks žloutek
1,5 lžíce čokoláda
1 lžíce cukr krupice
0,33 hrnků cukr krupice
340 g mascarpone
1,5 hrnek hladká mouka
0,33 hrnků smetana ke šlehání
0,75 hrnků studená voda
5 lžic rozpuštěné máslo
0,75 hrnků studené mléko
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Na placky spojíme všechny tekuté přísady. Přidáme suché přísady a rozpuštěné máslo. Vše dobře vyšleháme a necháme odpočinout 30 minut

  2. Poté rozehřejeme pánev s trochou oleje. Naběračkou rozlíváme trochu těsta do pánve v tenoučké vrstvě. Osmažíme pozvolna z obou stran. Hotové placky pokládáme na sebe - proložené pečícím papírem mezi každou plackou

  3. Na krém v míse vyšleháme žloutky, přidáme cukr a sůl. Poté přidáme rum a mascarpone. Šleháme do hladkého krému. V jiné míse si vyšleháme smetanu do tuha a přidáme ji do mascarponové směsi. Necháme v lednici 1 - 2 hodiny odležet

  4. Na talíř položíme jednu placku a potřeme ji 2 lžícemi krému. Takto pokračujeme, dokud nemáme asi 24 vrstev. Na vrchu by měla být placka bez krému. Tiramisu dáme do ledničky na 4- 24 hodin tuhnout

  5. Tiramisu crepe tart vyndáme z lednice a natřeme poslední placku zbývajícím krémem. Posypeme kakaem a nastrouhanou čokoládou na ozdobu

  6. Tiramisu crepe tart podáváme samotné nebo ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!