Jednoduchý čajový punč recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

50 ml rum
1 ks jablko
400 ml voda
1 ks mandarinka
500 ml červené víno
2 ks čaj s medovou příchutí
50 ml hustý sladký sirup

Postup přípravy receptu

  1. Dva sáčky medového čaje vložíme do džbánku (obsah 1000ml), zalijeme vařící vodou a necháme 5 - 8 minut luhovat. Jablko rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Omytou mandarinku i se slupkou nakrájíme také na plátky. Víno ohřejeme na teplotu asi 60 - 70°C

  2. Sáčky čaje vyndáme, do džbánu "vhodíme" ovoce, přilijeme sirup, rum i teplé víno a promícháme

  3. Jednoduchý čajový punč necháme chvilku odstát a můžeme podávat příchozím hostům na zahřátí. Pokud máme rádi více sladké, můžeme si přisladit cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!