Plněné pagáče s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžiček cukr
1 dl olej
1 lžíce sůl
6 dl mléko
2 kostky droždí
1 kg hladká mouka
náplň
5-6 stroužků česnek
400 ml majonéza
30 dkg tvrdý sýr
400 ml tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy mléka, mouky, soli a cukru si připravíme kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto na pagáče, které necháme vykynout.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Tvrdý sýr nastrouháme a důkladně promícháme s majonézou, tatarskou omáčkou a prolisovaným česnekem.

  3. Těsto rozválíme na 1/2 cm vysoký plát a pomocí vykrajovátka vykrajujeme kolečka - pagáčky.

  4. Pagáče dáme na plech, necháme ještě chvilku kynout a poté pečeme asi 30 minut při 160 °C.

  5. Upečené pagáče překrojíme, potřeme česnekovou náplní a zpátky přiklopíme.

  6. Plněné pagáče s česnekem podáváme jako chuťovku k pivu či vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!